Kies voor Brabant

Laat horen waarom jij voor Brabant kiest!

Klant:

Provincie Noord Brabant

Bekijk project

De provincie Noord-Brabant zocht naar een manier om stemgerechtigde Brabanders interactief te betrekken bij de Provinciale Staten verkiezingen van Noord-Brabant. De Provincie kwam zelf met het unieke idee om – ruim vóór de verkiezingsdatum – (potentiële) stemmers te vragen waarom er voor Brabant gekozen moest worden.

Dankzij een intensieve en efficiënte samenwerking werden Provincie en Eyo Interactive het snel eens over de te gebruiken techniek, het design en de te ontwikkelen functionaliteiten van de campagnesite. Hierdoor kon in recordtijd een responsive campagnesite worden opgeleverd, geheel in de huisstijl van de Provincie.

Bezoekers van de campagnesite werden in een kort en intuïtief proces uitgenodigd om een inzending te maken door middel van het uploaden van een eigen profielfoto en door de zin “Ik kies voor Brabant omdat...” aan te vullen. De inzendingen werden fraai op een overzichtspagina getoond. Bezoekers konden vervolgens op de inzendingen stemmen en ze delen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Voor de drie inzendingen met de meeste stemmen had de Provincie een fraai design lampje van Fatboy klaar liggen.

Resultaat was dat de site in slechts een paar weken tijd door duizenden unieke bezoekers is bezocht en dat inzendingen honderden keren op social media werden gedeeld.