Big Eyes Creator

Schitter in Tim Burton's film

Klant:

The Weinstein Company

Agency:

TVGla

Om meer naamsbekendheid te genereren voor de laatste film van Hollywoods topregisseur Tim Burton (hij regisseerde onder meer “Edward Scissorhands”, “Ed Wood”, “Batman”, “Batman Returns”, “Planet of the Apes”, “Charlie and the Chocolate Factory” en “Alice in Wonderland”) opperde digital agency TVGla het idee om filmfans de mogelijkheid te geven om eigen foto's te voorzien van echte big eyes, en deze te uploaden naar een foto-galerij die gekoppeld was aan de homepage van de gelijknamige film. Bezoekers konden de portretten downloaden of delen op Facebook en Twitter.

Eyo Interactive werd ingeschakeld voor advies en implementatie van deze bijzondere app, waarvan de werking zich als volgt laat omschrijven: Gebruikers konden een profielfoto uploaden en deze als het ware opleuken met luchtige afbeeldingen. Het belangrijkste element was wel de mogelijkheid om grote donkere ogen te plakken over de eigen ogen waardoor een echt “big eyes” portret ontstond, uiteraard met een dikke knipoog naar de plot van de film. Naast plaatsing in de foto-galerij kon men de aldus ontstane foto delen op Facebook en Twitter. In een korte en heldere flow werd de gebruiker door het proces geleid.

Met de Big Eyes App werden in een korte tijd duizenden foto's ge-upload, bewerkt en in de galerij geplaatst. De galerij is inmiddels niet meer raadpleegbaar.

"Big Eyes" werd genomineerd voor een Golden Globe award in de volgende categorieën: “Best Performance by an Actor in a Motion Picture or Comedy” en “Best Original Song – Motion Picture”. Actrice Amy Adams won een Golden Globe in de categorie “Best Performance by an Actress in a Motion Picture.”