High-tech narrowcasting

Doelgroepgericht vertonen

Klant:

Bibliotheek Helmond-Peel

Bekijk project

Bibliotheek Helmond-Peel is een zeer actieve bibliotheek voor Helmond met nevenvestigingen in Deurne, Asten en Someren. Naast de kernactiviteit (het uitlenen van boeken en e-books) zijn er vele andere terreinen waarbinnen deze dynamische bibliotheek actief is.

Een greep: het hele jaar door worden evenementen georganiseerd, is men actief op en met sociale media, biedt men hulpprogramma’s op het gebied van bijvoorbeeld mantelzorg, belastingaangifte en laaggeletterdheid en worden er voorleeswedstrijden georganiseerd. Verder is er een niet aflatende drang om de jeugd te betrekken bij het geschreven woord. Educatie op scholen, al dan niet met Citroën old-timer “Blikkie” is een speerpunt.

Om de dynamiek zoals die binnen en buiten de bibliotheek plaatsvindt passend aan bezoekers van de bibliotheek te tonen ging men op zoek naar een passende digital signage oplossing.

Eyo Interactive werd geselecteerd als leverancier en dat was niet zonder reden. Eyo Interactive kon een systeem leveren dat alle ambities van Bibliotheek Helmond-Peel realiseerde en zelfs overtrof. Op hoofdpunten:

 1. Makkelijk, intuïtief werkend, daarmee tijd- en kostenbesparend.
 2. Simpele en robuuste infrastructuur met nauwelijks omkijken. (geen players, geen Windows)
 3. Koppelbaar met allerlei contentbronnen, met name met Event Aanjager, het platform waar de evenementen in onder worden gebracht.
 4. Volledige integratie met sociale media, inclusief Facebook, YouTube, Twitter en Pinterest.
 5. Doelgroepgerichte programmeringen maken, per scherm of groep van schermen.
 6. Uitbreidbaar, schaalbaar naar andere vestigingen of (event-)locaties.
 7. Heldere kostenstructuur, geen vage maandabonnementen, scherp in prijsstelling.
 8. U hoeft geen nieuwe, specifieke schermen aan te schaffen, de bestaande voldoen.
 9. Geen standaard pakketje maar spiksplinternieuwe narrowcastingsoftware, klaar voor de toekomst.
 10. Ideaal voor themagerichte content, acties en campagnes.
 11. Bestaande koppelingen worden gratis beschikbaar gesteld.
 12. Voor en door bibliotheken.
 13. Uitermate geschikt voor samenwerkende organisaties: bieb - VVV - theater - horeca etc. etc.

Het narrowcasting systeem werd “on-time, on-budget“ opgeleverd en voldoet ruimschoots aan alle verwachtingen. Zo zeer zelfs dat een aantal collega bibliotheken een kijkje zijn komen nemen en ook tot aanschaf zijn overgegaan.

Gezien het succes van de narrowcasting oplossing zal Eyo Interactive het platform als een separaat en gestandaardiseerde oplossing onder de naam Social Screens verder gaan vermarkten.

Er is nog veel meer te vertellen over dit innovatieve platform en haar potentie. Wilt u weten waarom deze narrowcasting oplossing zoveel verder is dan andere? Mail naar hello@eyo.nl.