Website CultuurContact

Onderwijs en kunst dichter bij elkaar

Klant:

CultuurContact

Bekijk project

CultuurContact is een onderwijsbureau voor cultuureducatie, een bemiddelaar tussen onderwijs en culturele aanbieders. Zij brengen de vraag van scholen en het aanbod van kunst- en cultuureducatieve activiteiten bij elkaar.

CultuurContact schakelde Eyo Interactive in voor het ontwerpen en bouwen van een moderne website die een betere beleving moest bieden en tekortkomingen van de oude website moest tackelen. En daarin zijn we geslaagd.

Aanbieders van kunst en cultuur kunnen nu hun aanbod eenvoudig in het systeem opvoeren. CultuurContact kan dat aanbod accorderen, al dan niet na het aanbod verbeterd/gecompleteerd te hebben. Afnemers kunnen het aanbod gecategoriseerd opvragen en bestellen. Praktisch is ook dat het aanbod automatisch verdwijnt wanneer het niet meer actueel is. Bovendien is er naast het kunstaanbod volop ruimte voor nieuwsitems, sfeerimpressies met foto's, een intuïtieve zoekmachine en kunnen nieuwsbrieven beheerd en verstuurd worden.

De website maakt gebruik van responsive design techniek. Dat wil zeggen dat de website zich altijd perfect toont, ongeacht het device waarmee de website wordt bezocht. Het beeld groter of kleiner maken op bijvoorbeeld een smartphone behoort hiermee tot het verleden.

Dankzij het nieuwe systeem kunnen we het kunstaanbod nu volledig digitaal aanbieden, voorheen waren we duizenden euro's per jaar kwijt aan drukkosten. De investering kent daarmee een korte terugverdientijd en levert ook nog eens zeer tevreden gebruikers