Website Kunstkwartier

Aanbod van beeldende kunst, dans, muziek, schrijven en theater intuïtief gepresenteerd

Klant:

Kunstkwartier

Bekijk project

Kunstkwartier is een bruisend instituut voor beeldende kunst, dans, muziek, schrijven en theater en is actief in Helmond, Nuenen, Geldrop en Mierlo. Ongeveer tachtig professionele docenten verzorgen cursussen, workshops en activiteiten. Er wordt veel samengewerkt met het onderwijs, culturele instellingen en verenigingen. Het Kunstkwartier is met meer dan 200 activiteiten per jaar in de vorm van exposities, voorstellingen en presentaties zeer actief te noemen.

Het management van Kunstkwartier concludeerde dat de mogelijkheden van de oude website niet langer meer in de pas liepen met haar ambities. Al snel kwam men uit bij Eyo Interactive.
 Dankzij heldere specificaties en korte communicatielijnen was Eyo in staat om in recordtijd een compleet nieuwe en moderne website te implementeren. De site maakt gebruik van z.g. responsive design techniek en toont zich daarmee te allen tijde perfect, ongeacht het apparaat waarmee de site wordt bezocht.

Het achterliggende systeem is bovendien voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. De gekozen techniek maakt het straks mogelijk om content (geautomatiseerd) te distribueren naar andere kanalen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Facebook, Twitter, narrowcasting etc. Dit levert kostenbesparingen op en zorgt voor uniformiteit. Bovendien kan content gedistribueerd worden naar kanalen van collega cultuur aanbieders op het gebied van film, muziek en theater maar bijvoorbeeld ook de bibliotheek. 
Niet alleen Kunstkwartier als organisatie plukt de vruchten van dit project. Ook de doelgroep profiteert. Dankzij (native) apps verschijnt de content van Kunstkwartier straks wellicht ook op smartphone en tablet!

Eyo toont aan dat het mogelijk is om IT projecten binnen de overeengekomen tijdsspanne en budget te realiseren. Eyo is een betrouwbare partij die meedenkt. Het is een geruststellende gedachte dat de gekozen techniek onze ambities blijvend kan realiseren.